Sate din estul Rusiei, afectate de un fum toxic degajat de incendiile forestiere

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sunt incendii de proporții în Rusia. Peste 50 de sate sunt afectat de un fum toxic.

Incendiile forestiere violente din estul Rusiei devin un pericol tot mai mare pentru oameni în condiţiile în care autorităţile din regiunea siberiană Iacuţia au avertizat duminică că peste 50 de sate sunt afectate de un fum toxic, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Fumul degajat de incendii a ajuns şi în oraşul Iakuţk. Autorităţile i-au sfătuit pe locuitorii din zonele afectate să poarte măşti de protecţie în aer liber şi să izoleze ferestrele şi uşile cu cârpe umede pentru a preveni pătrunderea fumului în casele lor.

În week-end, situaţia s-a agravat deşi pompierii anunţaseră că au înregistrat progrese în stingerea incendiilor.

Potrivit Apărării civile, peste 180 de focare erau active duminică în Iacuţia, cunoscută şi sub numele de Republica Saha, în timp ce serviciile de urgenţă s-au referit la o "situaţie dificilă".

Pădure distrusă de flăcări



Circa 745.000 de hectare de pădure au fost distruse de flăcări, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă, însă zonele rezidenţiale nu sunt în prezent în pericol, au dat ele asigurări, precizând că se depun toate eforturile pentru a se preveni ca flăcările să ajungă la locuinţe.

Şi alte regiuni din Rusia sunt afectate de incendii. Conform Agenţiei Federale pentru Silvicultură, peste 300 de incendii care ardeau pe o suprafaţă de 853.000 de hectare au fost stinse duminică.

Peste 6.000 de pompieri, sprijiniţi de numeroase avioane de stingere a incendiilor, au fost desfăşuraţi în ţară.

Coronavirus: Rusia anunţă 25.018 de noi cazuri, 764 de decese

Rusia a raportat 25.018 de noi cazuri de COVID-19 duminică, inclusiv 4.357 la Moscova, ridicând bilanţul naţional oficial de când a început pandemia la 5.958.133, informează Reuters şi Xinhua, mai scrie Agerpres. 

Grupul operativ guvernamental pentru coronavirus a declarat că 764 de persoane au murit din cauze legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ridicând bilanţul morţilor la nivel naţional la 148.419, în timp ce numărul celor recuperaţi a crescut de la 18.886 la 5.341.231.

Moscova, regiunea cea mai afectată a Rusiei, a adăugat 4.357 de noi cazuri, ridicând totalul în oraş la 1.463.135. Peste 159 de milioane de teste COVID-19 au fost efectuate în toată ţara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel