Șase tone de măşti şi costume de protecţie, trimise în China de către Unicef

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Organizația Unicef a trimis tone de măști și costume de protecție pentru coronavirus, în China. 

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) a anunţat miercuri că a trimis şase tone de ajutor în China, între care măşti şi costume de protecţie destinate personalului medical, pentru a ajuta ţara să lupte împotriva epidemiei de pneumonie virală, relatează AFP şi Reuters.

Transportul trimis din Danemarca a ajuns la Shanghai pentru a fi apoi expediat la Wuhan, unde s-a declanşat focarul de coronavirus, a precizat organizaţia într-un comunicat. Alte livrări sunt prevăzute în zilele şi săptămânile viitoare, a mai spus Unicef.

'Acest coronavirus se răspândeşte cu mare viteză şi este important să alocăm toate resursele necesare pentru a-l opri', a afirmat în comunicatul de presă directoarea Unicef, Henrietta Fore.

Nu se știe câți copii au fost afectați

Ea a afirmat că nu ştie câţi copii au fost afectaţi de virus şi nici câţi au murit. Însă 'prevenţia este extrem de importantă', iar 'timpul nu este de partea noastră', a mai spus ea.

Depăşind numărul de infecţii cu SARS, noul coronavirus a provocat moartea a 132 de persoane din 5.974 de cazuri confirmate de contaminare în China continentală (cu excepţia Hong Kong).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel