Șase posturi de televiziune care promovau agresiv propaganda rusă au fost suspendate în R. Moldova

În Republica Moldova au fost suspendate șase posturi TV care promovau intens dezinformare și narative de propagandă rusă.

Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale de la Chișinău a luat decizia de a suspenda licențele a șase posturi TV pentru prevenirea „ riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false”.

Posturile sunt cunoscute ca promovând agresiv teorii ale conspirațiilor și propagandă rusă.

„Prin derogare de la art. 84 alin. (10) din Codul Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova nr. 174/2018 și Capitolul XXII3 din Codul de procedură civilă nr. 225/2003, în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale, prevăzută în Anexa nr. 1 la Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 45/2022, și informațiile disponibile privind controlul exercitat de acestea asupra unor furnizori de servicii media, precum și multiplele constatări din rapoartele de monitorizare ale Consiliului Audiovizualului privind încălcările Codului Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova, implicit aplicarea sancțiunilor pentru lipsa unei informării corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina, pe perioada stării de urgență se suspendă licența de emisie pentru următoarele servicii media audiovizuale de televiziune:

Primul în Moldova;

RTR Moldova;

Accent TV;

NTV  Moldova;

TV6;

Orhei TV”, se arată în decizia CSE.

Republica Moldova e supusă de mai multe luni unui atac hibrid masiv din partea Federației Ruse, care speculează criza majoră prin care trece Chișinăul. Formațiunile politice pro-ruse apropiate serviciilor de la Moscova se află în spatele protestelor de la Chișinău în tentativa de a răsturna guvernul pro-european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel