Şase persoane sunt cercetate pentru braconaj cinegetic

Şase persoane sunt cercetate de poliţişti pentru braconaj cinegetic, după ce au fost prinse că au împuşcat trei porci mistreţi pe un fond de vânătoare din Valea Jiului, fără să aibă autorizaţiile prevăzute de lege şi încălcând, totodată, prevederile din Ordonanţa Militară 3, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Vânătorii au fost depistaţi de un echipaj al jandarmilor montani pe un drum forestier din zona localităţii Câmpu lui Neag. "Cinci dintre cele şase persoane deţineau arme de vânătoare şi două autorizaţii de vânătoare care nu erau completate corespunzător, în sensul că nu era menţionată zona în care se execută vânătoarea, perioada şi cota de vânat. Jandarmii au întocmit documentele privind săvârşirea infracţiunii de braconaj, conform prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic pentru vânătoare, fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare", a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, Simona Fodoca, transmite Agerpres.

Documentele, permisele de vânătoare, autorizaţiile, precum şi armele de vânătoare au fost predate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara au ridicat cinci arme de vânătoare, muniţia aferentă şi cei trei mistreţi împuşcaţi ilegal de către suspecţi.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiuni de braconaj cinegetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel