Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației
Sursă foto: Facebook Ministerul Educației

Elevii români au obţinut şase medalii la cea de a 27-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, care se desfăşoară în perioada 23 - 28 iunie la Tirana, în Albania. 

 

 

La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ținută la Tirana, capitala Albaniei, elevii români au obținut trei medalii de aur, două de argint și una de bronz.

„În perioada 23 – 28 iunie 2023, la Tirana, Albania, se desfășoară cea de a 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023).

Felicitări elevilor români și profesorilor care i-au pregătit! Fiecare dintre participanții din lotul României a obținut medalii!”, a transmis Ministerul Educației.

Cine sunt elevii și ce premii au câștigat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Medalii de aur au obţinut elevii Matei Neacşu (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca), David Mărghidan (clasa a VIII-a, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti), iar medalii de argint elevii Andrei Şună (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti). Medalie de bronz a obţinut eleva Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

Potrivit Ministerului Educaţiei, în clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte.

„Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader, și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.

La JBMO participă echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte”, a mai transmis Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel