Şase medalii de aur şi patru de argint pentru elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Şase medalii de aur şi patru medalii de argint pentru elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

În perioada 1 - 10 august, România a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. România a participat cu două echipe, reuşind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur şi 4 medalii de argint).

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Creţu, Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc. Medaliile de argint au fost obţinute de Cătălina Mirişescu, Dan Ştefan Eniceicu, Tudor Suciu şi Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obţinut locul I cu punctaj maxim, repetând performanţa de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

VEZI ȘI: Medalie de aur pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava şi Asociaţia Ştiinţifică „Cygnus".

Au participat echipe din 37 de ţări de pe 5 continente, însumând peste 400 de elevi şi profesori. Concursul pe echipe a fost câştigat de echipa Canadei, urmată de echipele Braziliei, Thailandei şi Lituaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel