Șase lideri europeni nu vor participa la înmânarea premiului Nobel

Șase lideri europeni nu vor participa la înmânarea premiului Nobel
Șase lideri europeni nu vor participa la înmânarea premiului Nobel

Șase lideri europeni au refuzat invitația de a participa la ceremonia de înmânare a premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, la 10 decembrie în Oslo.

Autor: Andreea Sevici

Două treimi dintre liderii europeni au acceptat invitația, pe când șase au declinat-o,  a declarat pentru AFP directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad. David Cameron, șeful Guvernului britanic, a declarat că nu va participa la ceremonie, refuzul fiind perceput ca un semn al lipsei de entuziasm pentru acest proiect.

De asemenea, printre liderii care nu vor participa la ceremonia de la Oslo se numără și premierul suedez Fredrik Reinfeldt, și președintele ceh Vaclav Klaus.

În mod surprinzător, premiul Nobel a fost înmânat unei țări care l-a refuzat de două ori aderarea la UE. Acesta va fi decernat lui Van Rompuy alături de Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene și de cel al Parlamentului European, Martin Schulz.

Din cauza faptului că UE este în plină criză economică, alegerea Comitetului Nobel norvegian a generat discuții, deoarece această acțiune pune la încercare solidaritatea dintre țările dezvoltate din nord și cele îndatorate din sud. Cei patru ministri care sunt reprezentanți ai micului partid de centru, în cadrul Guvernului de centru-stânga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel