Șase focare de varicelă în școlile din Olt. DSP Olt: Toate cazurile sunt ușoare

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @user34805472
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @user34805472

Şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ din judeţul Olt, infecţia fiind confirmată la 55 de copii.

Şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ din judeţul Olt, infecţia fiind confirmată la 55 de copii, a transmis DSP Olt, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, copiii sunt izolați la domiciliu și au o evoluție bună a bolii.

Focarele de varicelă sunt înregistrate la unităţi de învăţământ preşcolare şi şcolare din zona Caracal (patru focare), Drăgăneşti-Olt (un focar) şi Slatina (un focar), în toate copiii cu varicelă fiind izolaţi la domiciliu fără a necesita internarea, deoarece este vorba de forme uşoare ale bolii.

DSP Olt a dispus în colectivităţile în care au apărut focarele de varicelă măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii: izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor confirmate şi suspecte, supravegherea clinico-epidemiologică a colectivităţii de către cabinetele medicale sub îndrumarea Compartimentului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile pe toată perioada de incubaţie, aplicarea normelor generale de prevenire în colectivităţi (curăţenia şi aerisirea curentă a încăperilor, respectarea pauzelor de 10 minute între orele de curs pentru aerisirea claselor, triaj epidemiologic zilnic), a transmis Gabriela Gogiu  pentru sursa menționată.

"De la începutul acestui an şi până în prezent au fost înregistrate şase focare de varicelă în unităţi de învăţământ preşcolare şi şcolare. Cele şase focare sunt în evoluţie, ele vor fi închise după 21 de zile de la confirmarea ultimului caz, în toate cele 55 de cazuri confirmate fiind vorba de pacienţi cu forme uşoare, care au fost izolaţi la domiciliu şi nu au necesitat internare", a spus Gabriela Gogiu.

Reprezentantul DSP Olt a menţionat că varicela este o boală cu înaltă contagiozitate şi evoluează în microfocare de colectivitate. Varicela face parte din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare, însă în România vaccinarea antivariceloasă nu este inclusă în Programul Naţional de Imunizări. Vaccinul este disponibil, la cerere, în farmacii.

Citește și: Rujeola, sechele majore asupra copiilor nevaccinați. Mihai Craiu, avertisment: Este de vină  un răspuns imun al gazdei infectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel