Șase candidați pe loc la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza". De văzut câți dintre cei recrutați au luat bacalaureatul

Admitere-Politia-Romana
Admitere-Politia-Romana

La Academia de Poliție din București erau șase candidați pe loc, înainte de susținerea  bacalaureatului. Rămâne de văzut câți dintre aceștia se vor mai prezenta la examen, după experiența  de la Bac.

După verificarea dosarelor, înscrierea şi vizita medicală a sosit momentul adevărului: examenul propriu-zis. Începând cu 15 iulie, candidaţii vor susţine probele pe discipline şi testele sportive. Ca şi în alţi ani transparenţa este maximă. Candidaţii, părinţii şi mass-media pot urmări, spre exemplu, desfăşurarea probelor sportive.

Chiar dacă pentru viitorii absolvenți, situația nu mai este atât de sigură, la Academia de Poliție concurența este una peste media de la celelalte universități.

Până la această dată, înaintea susţinerii probelor de bacalaureat, situaţia celor care doresc să susţină concursul de admitere este următoarea: recrutaţi de I.G.P.R.: 2000; de I.G.P.F.: 318; de I.G.J.R.: 700; de Pompieri: 231.

Pe data de 15 iulie, pentru Facultatea de Arhivistică, şi pe 16 -17 iulie, pentru Facultăţile Poliţie şi Pompieri, candidaţii vor prezenta diploma sau adeverinţa de bacalaureat, pentru a fi înscrişi la concursul de admitere, sesiunea iulie 2011. Rămâne de văzut după această dată câți se vor mai prezenta, în condițiile în care promovabilitatea de la bacalaureat nu a reușit să treacă de 50 la sută.

Pentru anul acesta, instituția Ministerului de Interne organizează concurs de admitere, după cum urmează:

- 17 - 30 iulie, Facultatea de Poliție;

- 17 - 24 iulie, Facultatea de Pompieri;

- 15 - 30 iulie, Facultatea de Arhivistică;

Anul acesta, pentru Facultatea de Poliție, instituția a scos la concurs 551 de locuri, dintre care 203 locuri pentru specializarea „ordine şi siguranţă publică" – 3 ani.

50 de locuri sunt pentru specializarea drept, 4 ani, 50 de locuri pentru Poliția de Frontieră, specializarea „ordine şi siguranţă publică și 10 locuri pentru specializarea drept pentru Poliția de Frontieră.

Jandarmeriei în sunt alocate 103 locuri, penitenciarelor, 50 de locuri, pompierilor, 55 de locuri, pe când Facultatea de arhivistică i-au fost alocate 30 de locuri.

Pe lângă aceste locuri, instituția mai școlarizează și tineri de etnie romă, maghiară, din Republica Moldova, sau chiar palestinieni.

Candidaţii vor susţine probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de evaluare a cunoştinţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel