Sarkozy şi Hollande, pregătiți pentru orice rezultat al alegerilor

Alegeri-Franta--Distanta-dintre-Hollande-si-Sarkozy-s-a-redus-la-4-
Alegeri-Franta--Distanta-dintre-Hollande-si-Sarkozy-s-a-redus-la-4-

Francezii își aleg, astăzi, președintele. Ce doi candidați rămași în cursă pentru palatul Elysee, Francois Hollande și Nicolas Sarkozy, s-au pregătit până în cele mai mici detalii, cum ar fi atitudinea pe care o vor exprima în caz de victorie, ca şi de înfrângere, inclusiv discursurile, informează presa franceză.

Scorul foarte strâns între cei doi aspiranţi la fotoliul de la Elysee nu permite anticiparea unui rezultat al votului, astfel, că fiecare dintre cei doi candidați și-a pregătit discursul, teritoriul şi publicul său, potrivit publicației 'Express, informează RTV.net.

Astfel, candidatul socialist, considerat favorit, Francois Hollande, s-a hotărât, potrivit unei declaraţii pe care a făcut-o la Tulle, ca în caz de victorie în alegeri să sărbătorească la Bastilia, după ce, indiferent care va fi rezultatul scrutinului, după ora locală 20.00, va da o declarație în Piața Catedralei.

Sâmbătă seara, în Piaţa Bastiliei, muncitorii începuseră să instaleze proiectoare pe lampadarele din faţa Operei din Paris. Stocaseră şi grilajele înspre marginile pieţei, pentru a le desfăşura în caz de miting de victorie, duminică. Când presa a întrebat ce este cu acele pregătiri, niciunul dintre lucrători nu a recunoscut că toate aceste pregătiri s-ar face pentru eventuala victorie în alegeri a vreunuia dintre cei doi candidaţi.

De cealată parte, Nicolas Sarkozy va sărbători în Place de la Concorde, dacă va fi reales. Strada Solferino, unde se află sediul paridului lui Hollande, va fi închisă temporar, fiind accesibilă numai militanţilor şi simpatizanţilor partidului. Dacă aceştia vor veni în număr nmare, să urmărească pe un ecran imens ce va bloca strada, ar putea fi închis şi Bulevardul Saint-Germain, pe când dintre cei 1.200 de jurnaliști străini care au solicitat acreditari pentru serata prezidențială, doar 600 le-au obținut.

Sarkozy, le va vorbi simpatizanţilor săi fie la "Mutualite", dacă va pierde, fie în "Concorde", în caz de victorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel