Sârbii din Mitrovica au împiedicat o operațiune a poliției împotriva crimei organizate

Sârbii au deschis focul asupra polițiștilor care desfășoară o operațiune în Mitrovica
Sârbii au deschis focul asupra polițiștilor care desfășoară o operațiune în Mitrovica

O operaţiune a poliţiei vizând criminalitatea organizată este în curs de desfăşurare în Kosovo, în special în sectoarele cu populaţie majoritar sârbă, unde întâmpină ''o rezistenţă armată'', a anunţat Ministerul de Interne de la Pristina într-un comunicat, transmite AFP.

Un poliţist a fost rănit, dar starea sănătăţii sale nu este în pericol, a declarat Agim Bahtiri, primarul părţii albaneze a oraşului divizat Kosovska Mitrovica. Conform unui corespondent AFP, situaţia este calmă în acest oraş.

Un reprezentant al comunităţii sârbe a declarat, sub acoperirea anonimatului, că a avut loc un schimb de focuri de armă în comuna Zubin Potok. Informaţia nu a fost însă confirmată de poliţie.

În localităţile cu populaţie majoritar sârbă, din nordul Kosovo, autorităţile de la Pristina încearcă să-şi impună suveranitatea şi fiecare operaţiune a poliţiei este întâmpinată cu ostilitate.

Poliția întâmpinată cu focuri de armă

În pofida unei rezistenţe armate în Mitrovica-nord, operaţiunea poliţiei continuă, inclusiv arestările şi preluarea controlului asupra mai multor locaţii, a adăugat Ministerul de Interne kosovar.

La ordinul procurorilor, se desfăşoară o operaţiune a poliţiei în tot Kosovo, vizând indivizi implicaţi în contrabandă, criminalitate organizată şi alte infracţiuni, a spus premierul kosovar Ramush Haradinaj, care a precizat că printre cei implicaţi se află şi poliţişti.

Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi, şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo.

Tratativele mediate de Uniunea Europeană între Belgrad şi Pristina au intrat în impas anul trecut după ce Serbia a blocat acceptarea Kosovo în organizaţia internaţională de poliţie Interpol. Autorităţile din Kosovo au ripostat prin introducerea unor tarife exorbitante asupra produselor sârbeşti. 

Vezi și: Guvernul german a decis continuarea participării la misiunea NATO din Kosovo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel