Sărbători în pandemie. MAI mobilizează mai multe forţe decât în anii trecuţi

În cele trei zile libere ocazionate de Sărbătoarea Naşterii Domnului, angajaţii MAI vor fi la datorie pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în situaţiile de risc pentru cetăţeni, dar şi pentru a verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona, în medie, zilnic, în perioada Crăciunului. Numărul angajaţilor MAI mobilizaţi în aceste zile este în creştere cu 4.000 faţă de anii trecuţi. Efectivele MAI vor acţiona în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor efectua verificări în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi la terase sau restaurante, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor prin descurajarea organizării unor activităţi care ar putea contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona, în trafic, folosind 270 de aparate radar, pentru prevenirea producerii unor accidente grave. Poliţiştii vor beneficia de sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care vor survola, mai ales, traseele pe care în mod obişnuit se înregistrează probleme în astfel de perioade.

14 elicoptere, pregătite de intervenţie



În total, în perioada Crăciunului, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. este pregătit să execute cu 14 elicoptere misiuni de ordine şi siguranţă publică şi misiuni aeromedicale, precum şi să ofere sprijin pentru transportarea plasmei hiperimune şi a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19.

Pentru minivacanţa de Crăciun, sunt mobilizaţi, de asemenea, peste 5.000 de pompieri, care pot interveni atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

La rândul lor, 250 de jandarmi montani vor fi prezenţi zilnic pe traseele şi în staţiunile turistice, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a zonelor de graniţă. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului şi a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe ambele sensuri, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel