Săracii și bogații Germaniei se lupta pe resurse: A fost atins pragul de toleranță

landuri germania
landuri germania

Două provincii autonome germane, cele mai bogate- Bavaria și Hessen-, au anunțat, marți, că vor sesiza justiția pentru a nu mai plăti pentru provinciile autonome sărace. 

Bavaria şi Hessen, conduse de majorităţi de dreapta, au decis în cursul unei reuniuni comune la Wiesbaden /vest/ să recurgă la Curtea Constituţională din Karlsruhe /sud-vest/ împotriva repartizării egalitare a resurselor, care stabileşte redistribuirea încasărilor fiscale între regiuni, scrie AFP, citat de pesurse.ro.

"Vrem să fim solidari", a dat asigurări liderul conservator din Hessen, Volker Bouffier. Însă liderul din Bavaria, Horst Seehofer, a adăugat "a fost atins pragul de toleranţă".

La originea nemulţumirii provinciilor, uneori supranumite vacile cu lapte ale Germaniei, este sistemul de repartizare egalitară a resurselor. Sistemul este inspirat de un principiu constituţional de solidaritate.

Bavaria, graţie economiei sale înfloritoare, a acordat astfel 3,9 miliarde de euro cu titlul de repartizare egalitară a resurselor în 2012. Hessen, 1,3 miliarde de euro.

Alte provincii, precum Berlin, colectează mai mulți bani decât furnizează. Mai mult, Berlinul este cunoscut drept capitala îndatorată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel