Șapte persoane suspecte, săltate de britanici în apropierea summit-ului G7

Foto Pexels
Foto Pexels

Șapte suspecți au fost reținuți de britanici în apropierea locației summit-ului G7.

Şapte indivizi suspecţi au fost reţinuţi de autorităţile britanice în apropierea locului în care se desfăşoară summitul Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), informează BBC News, potrivit Mediafax.

Două vehicule au fost oprite de poliţie în zona Loggans, situată în districtul britanic Hayle. Trei persoane au fost reţinute din cauza deţinerii unor materiale destinate provocării de daune asupra bunurilor publice, iar alte patru din cauza suspiciunilor privind riscul perturbării unui eveniment public.

Indivizii reţinuţi pregăteau acţiuni violente de protest faţă de summitul G7, care se desfăşoară în localitatea britanică St Ives, situată în districtul Cornwall. "Continuăm să permitem protestele paşnice şi legale, dar acţiunile infracţionale şi dezordinea publică nu vor fi tolerate", a comunicat Poliţia britanică. La summitul G7 participă liderii din SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. De asemenea, sunt prezenţi lideri ai Uniunii Europene

Și președintele României este prezent la eveniment

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 14 iunie 2021, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles, Regatul Belgiei.

În cadrul reuniunii la nivel înalt, liderii aliați vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței, precum și de actor cu proiecție la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecție strategică NATO 2030. În acest context, pe agenda Summitului se află și decizia de declanșare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianței, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internațional de securitate față de momentul adoptării, în 2010, a Conceptului Strategic actual, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. 

Reuniunea va prilejui, totodată, reafirmarea valorii esențiale a relației transatlantice pentru securitatea euroatlantică, inclusiv în contextul primei participări a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la un Summit aliat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel