Șapte jurnalişti pro-kurzi condamnaţi pentru "propagandă teroristă"

Şapte jurnalişti de la o publicaţie pro-kurdă închisă de autorităţi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru "propagandă teroristă", au informat miercuri mass-media turce, preluate de AFP.

Cei şapte jurnalişti lucrau pentru publicaţia Ozgur Gundem, închisă printr-un decret-lege în 2016 sub acuzaţia de propagandă pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în conflict armat împotriva statului turc.

În total, 24 de jurnalişti de la Ozgur Gundem au fost judecaţi în cadrul unui proces pentru "propagandă teroristă" şi şapte dintre ei, printre care redactorii-şefi Eren Keskin şi Huseyin Aykol, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 15 şi 45 de luni, în timpul unei audieri care a avut loc marţi.

Mai mulţi jurnalişti şi scriitori turci au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cu executare sau sunt urmăriţi în justiţie pentru participare la o campanie de solidaritate cu Ozgur Gundem.

Ankara este criticată regulat de organizaţiile pentru apărarea libertăţii presei, care denunţă că după lovitura de stat eşuată din 2016 a crescut numărul jurnaliştilor arestaţi şi de mass-media care au fost închise.

Turcia se află pe locul 157 dintre cele 180 ale clasamentului pe 2018 privind libertatea presei, elaborat de ONG-ul Reporteri fără Frontiere (RSF).

Vezi și: SUA: Un american care a stat 45 de ani în închisoare dintr-o eroare judiciară va fi despăgubit cu 1,5 milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel