Şapte ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un ofiţer al serviciilor de informaţii din Portugalia a fost condamnat joi la şapte ani de închisoare.

Un ofiţer al serviciilor de informaţii din Portugalia, arestat în mai anul trecut pentru spionaj în beneficiul Rusiei, a fost condamnat joi la şapte ani de închisoare de către un tribunal din Lisabona, relatează AFP.

Justiţia portugheză apreciază că a demonstrat că Frederico Carvalhao Gil a transmis contra cost unui agent al serviciilor secrete ruse informaţii protejate de secretul apărării, a precizat Alexandra Veiga, preşedinta grupului de judecători responsabili de acest caz. Avocatul acestui agent portughez, José Preto, a indicat agenţiei de presă locale Lusa că clientul său va contesta decizia.

Acest funcţionar al serviciilor de informaţii portugheze a fost arestat pe 21 mai 2017 la Roma, în compania unui bărbat despre care s-a spus că ar colabora cu serviciile de informaţii ruse, Serghei Pozdniakov, căruia el i-ar fi vândut documente confidenţiale, dintre care unele conţinând informaţii privind securitatea Uniunii Europene şi a NATO.

[citeste si]

El a fost extrădat apoi în Portugalia, unde a fost plasat în arest preventiv după ce a fost inculpat pentru spionaj, încălcarea secretului de stat, corupţie şi spălare de bani. Potrivit presei locale, Carvalhao Gil este unul dintre cei mai vechi agenţi ai unuia dintre cele două servicii portugheze de informaţii, Serviciul de Informaţii de Securitate (SIS), creat în 1985.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel