Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Vinerea Mare numită și Vinerea Patimilor este ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce. Se spune că dacă ții cont de câteva obiceiuri, vei fi sănătos tun și îți va merge bine tot anul. Iată la ce să fii atent și ce să faci, în această zi.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul. În Vinerea Mare, dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau tainic în ape curgătoare crezând că, în felul acesta, vor fi sănătoşi pe tot parcursul anului.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul. În unele zone, se dă cu tămâie în jurul copacilor şi caselor pentru a le feri de dăunători, boli, trăznet şi animale sălbatice. Dacă te scufunzi în Vinerea Mare în apă rece de trei ori, vei fi sănătos tot anul.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce să faci să-ți meargă bine tot anul. Tradiţia populară spune că cine ţine post negru în Vinerea Seacă va fi ajutat de Dumnezeu să-i meargă bine tot anul, să fie ferit de nevoi şi de necazuri. Există superstiţia că postul negru din această zi te fereşte de dureri de cap tot anul şi, de asemenea, vei şti cu trei zile înainte când o să mori.

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Vinerea Mare, denie: Cuvintele rostite de Iisus pe Cruce. Ce semnifică

Săptămâna Patimilor. Vinerea Mare, cea mai tristă dintre zilele pătimirii Domnului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel