Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Vinerea Mare este o zi de mare doliu a întregii creştinătăţi pentru că în această zi a fost răstignit şi a murit Iisus Hristos. Iată e nu ai voie să faci astăzi, potrivit tradiției.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. În Vinerea Mare se opreşte lucrul, nu se spală, nu se coase, nu se sacrifică păsări sau animale. În unele zone se dă cu tămâie în jurul copacilor şi caselor pentru a le feri de dăunători, boli, trăznet şi animale sălbatice. Dacă te scufunzi în Vinerea Mare în apă rece de trei ori, vei fi sănătos tot anul.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Dacă plouă în Vinerea Mare se spune că va fi an mănos. În Vinerea Mare, morţii nu se îngroapă decât cu bătăi de toacă. Acestei zile i se spune şi Vinerea Seacă, pentru că bătrânele țineau post negru (fără apă şi pâine până la ora 17.00), iar seara, la Denii, luau anafura de la biserică.

Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce nu ai voie să faci astăzi. Femeile nu umplu borş în acestă zi, să nu se scalde Necuratul în el, nu coc pâine să nu ardă mâinile Maicii Domnului. De asemenea nu cos, ca să nu orbească, nu ţes, nu torc, nu spală, pentru a nu o supăra pe Sfânta Vineri.

Vezi și: Săptămâna Patimilor - Vinerea Mare: Ce să faci să-ți meargă bine tot

Paște 2021. De ce este bine să ții post negru în Vinerea Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel