Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: De ce nu trebuie să dormi în această noapte. Vei fi foarte fericit!

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: De ce nu trebuie să dormi în această noapte. Se spune că în Sâmbăta Mare din Săptămâna Patimilor nu este bine să dormi. De ce trebuie să respecți acest obicei.

Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: De ce nu trebuie să dormi în această noapte. Sâmbăta Mare sau Sâmbăta Paştelui este marcată de superstiţii, tradiţii şi obiceiuri. Se spune că nu este bine să dormi în Sâmbătă Mare întrucât, atunci când se deschid cerurile, Domnul poate vedea înlăuntrul fiinţelor, iar dorinţele pe care ţi le pui se vor împlini. O superstiție veche spune că dacă te împiedici în Sâmbăta Mare, în timp ce te îndrepți către slujba de Înviere, vei avea un an greu și plin de încercări.

Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: De ce nu trebuie să dormi în această noapte. Atunci când Iisus a murit pe cruce pentru mântuirea lumii ca un miel nevinovat, a fost numit Mielul lui Dumnezeu, simbolizând sacrificiul său desăvârșit. De obicei, de pe masa creștinilor, în ziua de Paști, nu lipsesc preparatele din miel precum: drobul, borșul de miel, stufatul sau friptura.

Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: De ce nu trebuie să dormi în această noapte. Seara, femeile trebuie să aibă un coș cu mâncare la biserică, pentru a putea fi sfințit. În coș, ele trebuie să aibă: un prosop curat, o lumânare albă, ouă roşii, cozonac, pască, drob, zahăr, făină, ulei, câţiva căţei de usturoi şi o ramură de busuioc.

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Sâmbăta Mare: Ziua în care trupul lui Iisus a fost pus în mormânt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel