Săptămâna Luminată începe cu vreme urâtă. Vezi prognoza

vant
vant

Instabilitatea atmosferică se menţine și la începutul Săptămânii Luminate, unde aversele de ploaie se mențin și cu rafale de vânt. Pentru marți, meteorologii anunță din nou ploi și chiar grindină, urmând ca de miercuri, vremea să se răcească, la munte având parte și de ninsori.

Pentru luni, vremea se menţine instabilă. Chiar dacă ploile nu mai aduc cantităţi mari de apă pe metru pătrat, tot nu putem spune că vremea e frumoasă. Fulgerele, tunete şi rafalele de vânt vor fi şi ele parte din peisajul meteo al începutului de săptămână mai ales în nordul, în centrul şi estul ţării, dar numai la nivel local în celelalte regiuni. Temperaturile sunt, de altfel, singurele care nu ne dau motive să ne plângem: maximele vor atinge 13 grade Celsius chiar şi în zona depresiunilor, unde se ştie că este în general mai rece, iar spre Lunca Dunării deja vorbim de valori de 22-23 de grade la orele prânzului.

Plouă trecător şi în Bucureşti. Vorbim de doi-trei stropi, nu de ploi torenţiale, iar soarele are şi el ceva şanse să se arate peste zi mai ales că norii sunt împrăştiaţi uşor de vântul dinspre vest, exact cât să lase temperatura să urce la 21-22 de grade Celsius.

Marţi. Nu numai că norii nu se dau duşi de peste ţară, dar chiar ploile se intensifică. Soarele pare plecat în vacanţă prin ţări îndepărtate, aşa că norii cuceresc cerul, iar ploile cuprind cele mai multe regiuni. Nu vorbim de ploi slabe, ci de ploi torenţiale, care aduc şi fulgere şi tunete şi rafale de vânt, iar grindina nu e nici ea exclusă. La munte ninge iar, nu insistent, ce-i drept. Temperaturile, în aceste condiţii, scad. Aşteaptăm cel mult 10 grade Celsius în nordul Moldovei, iar 20 de grade Celsius nu se mai fac decât în sud-estul extrem al ţării.

Bucureştenii nu simt răcirea vremii, dar cerul va sta ascuns sub nori, iar ploile nu ratează câteva reprize zdravene peste zi. Temperatura urcă, însă, spre 19 grade Celsius.

Şi miercuri încă se resimte răcirea vremii în ţară. Norii rămân peste majoritatea reigunilor şi lasă ploi pe arii mari, iar la munte în continuare fulguieşte. Înspre est, vântu suflă cu putere, iar maximele pornesc de la 9 grade Celsius în estul Transilvaniei şi doar în sud-estul extrem e mai plăcut, cu 18-19 grade.

Bucureştenii au parte mierucri tot de ploi tempoerare, dar vântul nu trece de moderat. O veste bună, dacă e să ne gândim că temperatura mai atinge cel mult 14-16 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel