Şantierul naval din Belfast, care a construit Titanicul, ameninţat cu falimentul

Ameninţat cu închiderea după mai multe luni de probleme, şantierul naval din Belfast 'Harland and Wolff', cunoscut pentru a fi construit nava Titanic, ar putea fi plasat de luni în faliment, relatează AFP. 'Pare din ce în ce mai puţin probabil să fie găsită o soluţie pe termen scurt, iar compania şi-ar putea declara falimentul', a declarat Gavin Robinson, un deputat nord-irlandez, postului BBC.

antierul naval din Belfast, urmează să-şi înceteze activitatea luni la ora locală 17:15 (16:15 GMT), iar compania petrolieră norvegiană Dolphin Drilling, care deţine Harland and Wolff, încearcă din greu să găsească un cumpărător pentru acest gigant al istoriei industriale nord-irlandeze, ale cărui macarale galbene au dominat mult timp Belfastul.

Adevărat simbol industrial al Irlandei de Nord, şantierul naval a intrat în declin în ultimele decenii. Înfiinţat în 1861, aici a fost construit pachebotul Titanic, care a naufragiat în aprilie 1912 în timpul traversării oceanului în prima sa călătorie între Anglia şi New York, provocând moartea a peste 1.500 dintre cei 2.200 de pasageri. Pe şantier au fost de asemenea construite aproape 150 de nave de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Compania s-a distanţat ulterior de construcţiile navale şi lucra în prezent în domeniul unor proiecte de energie eoliană şi de inginerie maritimă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel