EXCLUSIV  Şansă URIAŞĂ pentru turismul din România, în pandemie. Corina Martin: Ce se va întâmpla anul acesta

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România - FAPT, a vorbit despre şansa uriaşă pe care ar putea-o avea turismul din România, în plină pandemie de coronavirus. 

"Estimăm că românii vor rămâne în vacanţă mai mult în România. Este un lucru bun pentru industria horeca românească, dacă însă avem măsuri de suport care să ne sprijine pe noi, operatorii din turism. Până acum, în afară de măsurile care au oferit doar şomaj tehnic... nu am avut altele. În primul rând, am solicitat prelungirea valabilităţii tichetelor de vacanţă care au fost emise în 2019 şi care urmau să expire în mai 2020, caz în care sute de mii de români ar fi rămas fără posibilitatea de a consuma aceste tichete. Am reuşit să obţinem acest lucru.

Apoi a fost extrem de greu să ajungem la redeschiderea teraselor. Noi, cei din industrie, am lucrat pentru a introduce un set de recomandări şi norme astfel încât să putem să luăm masa pe terasă în destinaţiile turistice din România. Din păcate, însă, nu am reuşit să obţinem deschiderea restaurantelor care au spaţii închise. Asta face ca foarte mulţi români să amâne decizia de vacanţă, pentru că nu vrem să mergem pe Valea Prahovei sau la mare şi să fim nevoiţi să mâncăm pe rând la un număr redus de mese.

Trebuie să învăţăm să convieţuim cu Covid-19, cum se întâmplă în ţările din jurul nostru care deja au repornit industria horeca. Noi am avea o şansă extraordinară pentru că românii sunt ataşaţi în proporţie de 90% de destinaţii din România", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Corina Martin.

VIDEO: 

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel