EXCLUSIV  Șansa României odată cu venirea Regelui Charles al III-lea. ”Reședință regală la Viscri. Are o părere extraordinară și o relație apropiată cu localnicii”

Regele Charles a vizitat anual România, având proprietăți în Viscri. 

”La Viscri va fi o reședință regală” a atras atenția sociologul Alfred Bulai, în emisiunea ”Nod în Papură” de la DCNews. Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că ”nu am știut să exploatăm ideea că avem o ancoră în Occident și nu numai, avem Familia Regală, înrudită cu toate Casele Regale importante”. 

”Regele Charles a venit de foarte multe ori în România și are o părere extraordinară despre România, pe care, din păcate, nu o au inclusiv mulți politicieni români. A cumpărat proprietăți în România, la Viscri, înțeleg că are o relație apropiată cu localnicii de acolo, s-a comportat întotdeauna demn și sobru, dar, pe de altă parte, e foarte apropiat de acei oameni. E foarte deschis” a continuat sociologul. 

Regele Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Din 1998, Charles a vizitat în fiecare an România, ultima vizită fiind anul acesta, în luna mai. 

În primul discurs de Rege, Charles al III-lea a spus că viața sa se va schimba: ”Viața mea se va schimba, desigur, pe măsură ce îmi voi prelua noile responsabilități. Nu va mai fi posibil pentru mine să dedic atât de mult timp și energie acțiunilor de caritate de care mi-a păsat atât de mult, dar munca importantă va continua în mâinile altora”. 

William, noul Prinț de Wales

El i-a cedat titlul de Prinț de Wales fiului său, William: ”Este o perioadă de schimbare pentru familia mea. Mă bazez pe sprijinul soției mele Camilla. Ea devine Regina Consoartă, ca semn de recunoștință pentru devotamentul din acești 17 ani de căsătorie. Moștenitorul meu William poartă acum titlurile care au însemnat atât de mult pentru mine, mă va succeda ca Duce de Cornwell. Astăzi sunt mândru să-l numesc Prinț de Wales, titlu pe care l-am purtat cu atât de multă fericire, atât de mult timp din viața mea. Cu Kate lângă el, va continua să inspire țara noastră”. 

Astăzi, Regina Elisabeta face ultima călătorie

Cortegiul funerar cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elisabeta a II-a a început duminică lenta călătorie spre Edinburgh (capitala Scoţiei), părăsind Castelul Balmoral, din Scoţia, unde suverana a murit joi, la vârsta de 96 de ani

Sicriul din stejar al suveranei britanice era acoperit cu drapelul regal al Scoţiei şi deasupra era aşezată o coroană de flori, scrie EFE, conform Agerpres. 

Dricul parcurge aproape 300 de kilometri înainte de a ajunge la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, reşedinţa oficială a monarhului britanic din Scoţia. Apoi, sicriul va fi transportat la catedrala St Giles. 

Marţi seară, sicriul Reginei va fi transportat cu avionul la Londra.

Drumul de la Balmoral la Edinburgh durează aproximativ 6 ore şi va trece prin mai multe localităţi scoţiene, între care Ballater, următorul punct pe traseu după Balmoral.

În spatele dricului care transportă rămăşiţele pământeşti ale Elisabetei a II-a circulă, într-o altă maşină cu însemne regale, unica fiică a Reginei, prinţesa Anne, şi soţul acesteia, Tim Laurence.

Este o zi frumoasă în Scoţia, scrie EFE, care menţionează că prin unele aşezări cortegiul funerar se deplasează foarte încet pentru ca un număr cât mai mare de oameni să-i aducă un ultim omagiu Reginei, care îşi petrecea toate vacanţele de vară în Scoţia.

În afară de Ballater, cortegiul funerar va mai trece şi prin localităţile Aberdeen şi Dundee. Este ultima călătorie a defunctului monarh britanic, care se va încheia cu funeraliile de stat din 19 septembrie, aminteşte Reuters, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel