EXCLUSIV  Șansă ideală pentru români. Mircea Coșea: E cea mai bună investiție care se poate face în țara noastră

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, profesorul Mircea Coșea a vorbit despre cea mai bună investiție pe care o pot face românii, atât cei din țară, cât și cei din diaspora.

Profesorul Mircea Coșea a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre o șansă pe care o au românii din diaspora, dar și cei din țară, în cazul în care au anumite sume pe care vor să le investească:

„Este o mare incertitudine pe piață în legătură cu tot ceea ce înseamnă investiție. Deocamdată, cred că ar trebui foarte mare precauție atunci când se investește în Bitcoin sau alt tip de monedă virtuală, pentru că există fluctuații mari pe piață. Totodată, în România nu există o atractivitate mare pentru investiția în artă, iar aurul rămâne cam singura investiție care poate să asigure o anumită stabilitate pe termen mediu.

Sigur, există o posibilitate ideală de investiție, dar pentru sume mari. Astfel, cea mai bună investiție care se poate face în România este în pământ, în terenuri arabile și agricole, pentru că agricultura este viitorul acestei țări. În condițiile în care va apărea o dificultate sau un fel de criză agrară, cine are pământ va fi în câștig“, a precizat Mircea Coșea.

Șansă pentru românii din diaspora

„Pe lângă faptul că românii din diaspora își construiesc case în România, asta fiind o chestiune ce ține și de o anumită comoditate a vieții, cred că cei care au de gând să revină în țară și să înceapă un business, investiția în pământ, eventual în utilaje agricole de primă necesitate, pentru activități de creștere a animalelor, este un lucru ce poate să aducă rezultate bune în viitor“, a conchis profesorul Mircea Coșea.

Mai sunt rentabile investițiile în imobiliare? Ce spune profesorul Mircea Coșea

În ultima perioadă, mulți români au investit în imobiliare pe care, ulterior, le-au închiriat pentru a-și recupera banii. Având în vedere că întreaga comunitate internațională trece printr-o serie de crize, economică, energetică și pandemică, l-am contactat pe economistul Mircea Coșea pentru a ne explica dacă există șanse pe termen mediu și lung ca investițiile în imobiliare să se dovedească rentabile:

„Este o idee bună pe termen lung, pentru că apartamentele se vor vinde din ce în ce mai greu. Creditarea se face greu, băncile pun niște condiții mai complicate pentru credite, deci închirierea va fi, probabil, o activitate care se va manifesta mai intens și mai rapid decât cumpărarea de apartamente (...)“, a precizat economistul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel