SANITAS, concluzii mult aşteptate după discuţiile cu Tudose şi Dragnea

Discuțiile cu autoritățile privind solicitările Federației SANITAS merg pe făgașul dorit, nimeni nu va pierde nimic de la 1 ianuarie, a declarat președintele federației, Leonard Bărăscu, după discuții cu premierul Mihai Tudose și președintele PSD.

"Noi o să analizăm, dar ceea ce am vorbit cu domnul premier, cu domnul preşedinte, lucrurile în momentul acesta sunt ca şi rezolvate. Aşteptăm ca în următoarea perioadă de timp să ne aplecăm un pic pe regulamentul de sporuri şi să mai facem ultimele socoteli pentru colegii noştri cărora le era frică de faptul că vor pierde ceva. Clar nu va pierde nimeni la veniturile de la 1 ianuarie 2018', a spus Bărăscu.

Acesta a subliniat că, în perioada următoare, se va discuta ce se întâmplă cu sporurile de 1 martie, însă 'până atunci lucrurile rămân aşa cum sunt acum.

De asemenea, salariaţii din sănătate vor primi în continuare tichete de masă, 'care se vor numi norma de hrană'. 'Lucrurile merg pe făgaşul pe care ni l-am dorit. Adică tichetele de masă care se vor numi normă de hrană, vor merge în continuare. Acel 30% (plafon pentru sporuri n.r) se prorogă de la 1 ianuarie la 1 martie. Atunci vom vedea ce facem, pentru că totul este legat de regulamentul de sporuri. Acest regulament de sporuri va deveni la un moment dat, după discuţii, se pare că va deveni nominal, fiecare va primi un salariu din secţia în care lucrează, un spor într-o sumă, bănuiesc, fixă la un moment dat, nu ştiu, trebuie să vorbim, de la 1 martie. Până atunci toate lucrurile vor decurge ca şi acum....Nu mai sunt 100 la sută (sporurile n.r), au coborât la 85%, dar nu cred că vor rămâne pentru toată lumea la fel, vom vedea în funcţie de secţia unde lucrează, şi de importanţă, şi de gravitate, cum se vor derula în continuare. Dar totul se va face împreună cu noi. De la 1 ianuarie nimeni nu pierde nimic, vor câştiga ceva. Rămân tichetele, nu le-am pierdut, este vorba şi de 1.450 de lei acel voucher de vacanţă pe care îl vom primi mai repede', a explicat Bărăscu. El a mai spus că s-a discuta şi despre personalul TESA, dar în cazul acestora discuţiile vor continua în perioada următoare.

[citeste si]

Potrivit preşedintelui SANITAS, sindicaliştii par mulţumiţi de rezultatul negocierilor, însă o decizie în ceea ce priveşte programul acţiunilor următoare va fi luată pe parcursul zilei de joi, la Consiliul Naţional al Federaţiei. 'Colegii mei, la prima mână, sunt mulţumiţi. Urmează să mai analizăm un pic şi pe urmă în discuţiile pe care le vom avea la fiecare minister în parte...şi să vedem publicat. Noi suntem în stand by. Deocamdată nu luăm nicio măsură radicală sindicală. Nici nu am discutat cu colegii mei dacă intrăm sau nu în grevă, dar nu cred că vom intra în greva. La momentul acesta nu pot să vă spun prea multe. Va decide Consiliul naţional în următoarea oră. Dar nu cred că este cazul, deoarece colegii mei, după ce au primit răspunsul de care v-am spus, au zis că e bine şi nu pierdem nimic', a precizat Leonard Bărăscu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel