Sandor Pinter reiterează că România este mai pregătită decât Bulgaria pentru aderarea la Schengen

Pinter_Sandor
Pinter_Sandor

România ar putea fi pregătită pentru aderarea la Schengen, însă Bulgaria nu a îndeplinit încă cerinţele tehnice în acest sens, a declarat marţi, în cadrul Parlamentului European, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.

"Opinia experţilor este că pentru moment Bulgaria nu îndeplineşte cerinţele la graniţa cu Turcia din zona Kapitan Andreevo. Autorităţile de la Sofia recunosc acest lucru şi au promis să depăşească aceste probleme până la mijlocul lui martie", a declarat Pinter în cadrul Parlamentului European, citat de site-ul Novinite.com și preluat de Mediafax

El a adăugat că deşi vecina Bulgariei, România, ar putea fi pregătită din punct de vedere tehnic, nu este posibil ca cele două ţări să adere separat la Schengen, devreme ce au o importantă graniţă comună.

Pinter nu a evocat însă nicio dată specifică pentru aderarea celor două ţări, după opoziţia Franţei şi Germaniei, cărora li s-a alăturat Finlanda.

Intervievat de postul naţional de radio din Bulgaria, ministrul ungar de Interne a declarat că dacă Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile tehnice până la jumătatea lui martie, atunci se va putea negocia cu Franţa şi Germania pe alte teme.

Pinter a fost moderat de optimist, afirmând că aderarea celor două ţări la Schengen ar putea fi finalizată înainte de încheierea preşedinţiei ungare a UE, la 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel