Munca la negru. Decizie luată în Senat

Luni, Senatul a respins OUG 53/2017 pentru modificarea şi completarea Codului muncii prin care se stabileşte că angajatorul îşi poate relua activitatea după ce plăteşte contravenţia pentru persoanele identificate fără contract de muncă.

OUG 53/2017 prevede modificarea Codului muncii, în sensul că regimul sancţionator în ceea ce priveşte caracterul penal al faptei de a primi mai mult de 5 persoane la muncă fără contract de muncă se schimbă în încadrarea faptei sub formă de contravenţie, indiferent de numărul de persoane identificate că prestează muncă nedeclarată.

Actul normativ stabileşte contravenţia la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată că prestează muncă nedeclarată şi prevede sistarea activităţii locului de muncă supus controlului cu posibilitatea reluării activităţii numai după achitarea amenzii aplicate şi remedierea deficienţelor care au condus la sistare.

Ordonanţa introducea posibilitatea achitării a jumătate din amendă în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal, ori, după caz, de la data comunicării acestuia şi stabileşte obligaţia angajatorului de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual.  

Proiectul de respingere a Ordonanţei a primit 99 de voturi "pentru" şi nouă "abţineri" din partea Senatului.

[citeste si]

Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel