Sancțiuni. Trump, solicitare către Rusia: Președintele va semna

Președintele american Donald Trump va semna 'foarte curând' legea privind înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat vicepreședintele Mike Pence, aflat marți într-o vizită în capitala Georgiei, Tbilisi, transmit DPA și AFP, potrivit Agerpres.

'Președintele Trump a cerut Rusiei să-și înceteze activitățile destabilizatoare', a afirmat Pence, într-o conferință de presă cu premierul georgian Ghiorghi Kvrikașvili, potrivit unei înregistrări audio postate pe site-ul Casei Albe.

'Președintele Trump va semna foarte curând textul referitor la sancțiuni', a declarat Mike Pence.

Noile sancțiuni economice au fost aprobat săptămâna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunând o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic și tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său.

În intervenția sa de la Tbilisi, Mike Pence a denunțat 'ocupația' rusă asupra unei părți din teritoriul georgian, în urma războiului care a opus cele două state vecine în vara lui 2008. Conflictul s-a soldat cu recunoașterea de către Moscova a republicilor separatiste georgiene proruse Abhazia și Osetia de Sud, sprijinite de forțe militare ruse.

'Rusia continuă să ocupe o cincime din teritoriul georgian. Statele Unite ale Americii condamnă cu putere ocupația Rusiei pe teritoriul georgian', a subliniat oficialul american.

'Suntem alături de voi. Suntem mândri de prietenia noastră și de parteneriatul nostru strategic cu națiunea și poporul Georgiei', a mai spus Pence, exprimându-și speranța că acest stat se va alătura 'într-o bună zi' alianței NATO.

Vizita vicepreședintelui Pence în Georgia intervine în contextul desfășurării celor mai importante exerciții militare comune pe teritoriul acestei țări.

După Estonia și Georgia, ultima etapă a turneului vicepreședintelui american va fi Muntenegru, stat care a aderat la NATO la data de 5 iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel