Sancțiuni Rusia. Sondaj Gallop printre americani

Un sondaj recent realizat de Gallop dezvăluie câteva dintre preferințele americanilor legate de relațiile cu Rusia.

Pe fondul relaţiilor din ce în ce mai tensionate dintre Statele Unite şi Rusia, marcate de presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, majoritatea americanilor cred că este mai importantă îmbunătăţirea relaţiilor între cele două ţări decât impunerea de măsuri dure împotriva Moscovei, relatează miercuri Xinhua.

Un sondaj recent realizat de Gallop arată că 58% dintre americani preferă relaţii mai bune cu Rusia, în timp ce adepţii unei linii dure, 'hardliners', care susţin măsuri diplomatice şi economice dure, sunt în proporţie de 36%. Totodată, majoritatea americanilor - 75% - consideră că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, în timp ce doar 16% consideră că Moscova nu s-a amestecat în scrutinul prezidenţial american.

Amestecul Rusiei în alegeri

Potrivit sondajului de opinie, doar 9% dintre republicani cred că ruşii au intervenit şi au schimbat rezultatul alegerilor, în timp ce majoritatea republicanilor, 58%, consideră că Rusia a intervenit în alegeri însă nu a schimbat rezultatul acestora. Spre deosebire de aceştia, 78% dintre democraţi consideră că Rusia s-a amestecat în alegeri şi l-a ajutat pe Donald Trump să o învingă pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton.

Statele Unite şi Rusia şi-au impus sancţiuni reciproce în timp ce relaţiile bilaterale continuă să se înrăutăţească. La începutul acestei luni, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei în jurul datei de 22 august în legătură cu presupusa otrăvire în martie a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul britanic Salisbury.

Vezi și: Sondaj proteste 10 august. Rezultat vot: Cine are dreptate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel