Sancțiuni pentru copilul mort la spitalul din Curtea de Argeș. 10.000 de lei pentru o viață

Povestea lui Andrei, băiețelul mort în chinuri la spitalul din Curtea de Argeș, după ce i s-a pus un diagnostic greşit, stârnește valuri de revoltă.

Autoritățile sanitare au primit primele sancțiuni în acest caz. Până acum, doi medici au fost suspendați temporar din funcție, iar spitalul amendat cu 10.000 de lei.

"Ca o primă măsură, Spitalul Municipal Curtea de Argeș a fost sancționat cu 10.000 lei pentru management de caz defectuos, iar cei 2 medici pediatri care au acordat asistență medicală și au urmărit evoluția pacientului au fost suspendați pe perioada cercetărilor", potrivit unui comunicat emis de DSP Argeş.

Potrivit directorului executiv adjunct al DSP Argeș, medicul Adrian Stoica, în acest caz este vorba de o nerespectare de către medici a instrucțiunilor și recomandărilor primite.

"În ce privește internarea și asistarea cazurilor de boli infecto-contagioase, toate spitalele din județ aveau instrucțiuni și recomandări precise de la DSP să îndrume aceste cazuri către secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, ceea ce nu s-a respectat în cazul de față. (...) Medicul nu a dat nicio explicație la întrebarea noastră pe această temă", a precizat Stoica.

Verificările DSP vor continua și în zilele următoare, informează România TV.

Copilașul, ucis de un diagnostic pus greșit

Bogdan, în vârstă de 7 ani, a fost dus de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş. Vărsa, avea dureri de burtă şi temperatură mare. Copilul a fost consultat şi internat cu diagnosticul de enterocolită. Fară a i se face analize însă, spun rudele. "Nu radiografie, nimic. Pur si simplu, printr-o palpare a abdomenului nu poţi să-ţi dai seama ce are", a declarat mătuşa copilului.

Starea copilului s-a înrăutăţit, iar părinţii au cerut să fie transferat. Medicii au refuzat însă să-l mute, pe motiv că nu este un caz grav.

Bogdan a murit în braţele mamei sale, pe patul de spital, în mai puţin de 24 de ore de la internare. Părinţii băiatului au spus că medicii l-au tratat pe copil cu indiferenţă şi nu i-au făcut analize pentru a stabili un diagnostic precis.

La internare, băieţelul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită. De fapt, copilul suferea de o infecţie puternică la plămâni şi la inimă, care i-a provocat moartea. O simplă radiografie ar fi salvat situaţia, spun medicii legişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel