Sancțiuni Coreea de Nord, după testele cu rachetele balistice. Anunțul UE

Uniunea Europeană a adoptat luni noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord, reflectând măsuri impuse de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite împotriva Phenianului pentru testele sale nucleare și tirurile cu rachete balistice.

'Măsurile includ restricții la tranzacțiile cu cărbune, fier și minereu de fier care provin' din Coreea de Nord, a precizat Consiliul UE într-un comunicat.

Aceste măsuri, ce reflectă o rezoluție din noiembrie 2016 a Națiunilor Unite, includ de asemenea 'o interdicție la importurile de cupru, nichel, argint și zinc' provenind din Coreea de Nord.

Ele includ de asemenea o interdicție de a exporta noi elicoptere și nave către Coreea de Nord și o 'înăsprire a restricțiilor în vigoare în sectorul transporturilor și domeniul financiar'.

Primele măsuri restrictive ale UE împotriva Coreii de Nord au fost introduse în 2006. Ele pun în aplicare toate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate în urma unor teste nucleare și tiruri cu rachete balistice efectuate de Phenian, precum și măsuri suplimentare luate de UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel