Sănătatea mintală a britanicilor, afectată de Brexit? Sondaj atipic

Andrei Itu / 11 apr 2019 / 15:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O treime dintre adulţii din Marea Britanie consideră că sănătatea lor mintală a fost afectată de Brexit, potrivit unui sondaj de opinie, relatează joi Press Association.

O treime (33%) dintre britanici cred că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale şi a bunăstării lor, în timp ce un sfert (24%) au afirmat că a avut un impact redus, potrivit sondajului realizat de Asociaţia Britanică pentru Consiliere şi Psihoterapie (BACP).

Ce spun statisticile

 

În rândul persoanelor cu vârste între 16 şi 24 de ani, 28% au fost de acord că Brexitul a avut un impact negativ, comparativ cu 37% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie. Potrivit sondajului, 43% dintre persoanele care au votat pentru laburişti la alegerile legislative din 2017 şi 47% dintre cei care au votat pentru liberal-democraţi au estimat că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale, comparativ cu doar 20% dintre conservatori.

Incertitudinea, impact asupra bunăstării britanicilor

 

De asemenea, circa 33% dintre cei chestionaţi au afirmat că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a avut un efect negativ asupra bunăstării lor. 'Celor mai mulţi dintre noi nu le place schimbarea din cauza incertitudinii pe care o creează, şi există o mare nesiguranţă în jurul Brexit-ului', a declarat Andrew Kinder, consilier în cadrul BACP.

'Incertitudinea poate fi stresantă pentru oameni şi are un impact asupra bunăstării lor, iar dacă oamenii au probleme de fond, incertitudinea le alimentează şi se adaugă acestora', a mai spus el. În cadrul sondajului realizat în martie de YouGov au fost chestionaţi 5.731 de adulţi din Marea Britanie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27