Samsung vrea să producă automobile electrice

Samsung ar putea urmări un plan mult mai ambiţios de a concura rivalul Apple în domeniul vehiculelor electrice.

Cu tot mai puţine opţiuni de creştere în piaţa smartphone, Samsung încearcă acum o extindere în nişa extrem de promiţătoare a automobilelor electrice, cumpărând pentru început o cotă din acţiunile producătorului chinez de automobile BYD.
 
Dorită a fi benefic ambelor companii, parteneriatul va oferi producătorului chinez acces prioritar la hardware şi tehnologiile dezvoltate de Samsung, pentru echiparea propriilor modele de autovehicule. În schimb, Samsung ar putea urmări un plan mult mai ambiţios de a concura rivalul Apple în domeniul vehiculelor electrice, realizând propria gamă de vehicule electrice.
 
Momentan, detaliile tranzacţiei făcute nu sunt cunoscute, însă potrivit unor surse apropiate producătorului chinez, Samsung ar deţine acum o dotă de 4% din acţiunile BYD. Chiar dacă pare puţin, iniţiativa luată ar putea semnala începuturile unui plan mai amplu de extindere a activităţii într-un domeniu de activitate cu mai mult potenţial decât piaţa smartphone, ajunsă de ceva timp la maturitate, scrie go4it.ro.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel