Salvini, răspuns dur către UE: Nu schimbăm Europa prin provocări

Ministrul italian de interne şi vicepremier Matteo Salvini, liderul partidului Liga, de extremă-dreapta, s-a demarcat miercuri de un gest provocator al unui eurodeputat al formaţiunii sale împotriva Comisiei Europene, relatează AFP.

"Nu schimbăm Europa prin provocări", a declarat Salvini la radio, în legătură cu gestul lui Angelo Ciocca, care şi-a scos un pantof şi l-a apăsat pe hârtiile cu notele comisarului european Pierre Moscovici după conferinţa de presă a acestuia privind respingerea proiectului de buget al Italiei.

"Nu vreau să ies din Europa, nu vreau să ies din euro, nu vreau să lovesc în mese cu pantofii, însă lăsaţi-i pe italieni să lucreze", a adăugat Salvini.

Comisia Europeană a respins marţi proiectul de buget al Italiei, în bună măsură în afara ţintelor europene, o decizie inedită, şi a cerut guvernului coaliţiei populiste să îi prezinte un buget revizuit în trei săptămâni.

După ce a vorbit despre o "lipsă de respect" a lui Ciocca, Moscovici a revenit miercuri dimineaţă în termeni mai duri asupra acestui gest "grotesc".

"La început zâmbim şi banalizăm pentru că este ridicol, apoi ne obişnuim cu o violenţă simbolică surdă, iar într-o zi ne trezim cu fascismul. Să rămâne vigilenţi! Democraţia este o comoară fragilă", a scris el pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel