Salvini: Guvernul italian se va concentra pe priorităţile sale după votul pentru Parlamentul European

Guvernul de coaliţie italian nu va cădea după votul din această săptămână pentru Parlamentul European, dar va trebui să facă 'o serie de lucruri', care reprezintă priorităţi pentru Ligă (partid de extrema dreaptă), a declarat vicepremierul Matteo Salvini, ministru de interne şi lider al formaţiunii, citat de Reuters.

Întrebat dacă Liga ar putea să răstoarne guvernul dacă ar obţine peste 30% din voturi la europarlamentare, Salvini a declarat într-un interviu apărut în ediţia de vineri a publicaţiei La Stampa că şi-ar dori mai degrabă 'să schimbe politica agricolă a Uniunii Europene şi nu guvernul' de la Roma.

'Desigur, trebuie să începem să facem unele lucruri', a spus el, menţionând printre priorităţi proiectul controversat al unei căi ferate de mare viteză între Torino (Italia) şi Lyon (Franţa), introducerea unei cote unice de impozitare şi o mai mare descentralizare a puterilor în administraţiile locale.

Potrivit presei, activitatea guvernului italian a fost practic paralizată în ultimele săptămâni în contextul campaniilor rivale duse de Liga lui Salvini şi de aliatul său populist, Mişcarea 5 Stele (M5S) în vederea alegerile europene de duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel