Salvatorii români din Turcia au salvat deja mai multe persoane de sub dărâmături

Facebook DSU
Facebook DSU

Echipele româneşti de salvatori aflate în TUrcia au salvat deja două persoane de sub dărâmături. 

"Prima misiune a echipei de salvatori din România, în Republica Turcia 

2 persoane salvate de echipa RO-USAR de sub dărâmături!

În zona indicată de autoritățile turce, echipa de salvatori români a acționat pentru identificarea și recuperarea unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya.

După mai multe ore de intervenție integrată, echipa RO-USAR a reușit să extragă toate cele trei persoane, iar în urma acestei misiuni dificile, 2 persoane au fost salvate (cei doi părinți). Din nefericire, copilul de numai 10 luni nu a supraviețuit și a fost declarat decedat.

Acțiunile salvatorilor români de sprijinire a autorităților turce continuă, alături de celelalte echipe externe sosite în ajutor!

Reamintim faptul că echipa de sprijin din România este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari și se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin", se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Bilanţul victimelor din Turcia a fost actualizat 

Cel puţin 4.544 de persoane au murit şi 26.721 au fost rănite în 10 provincii din Turcia, după ce două cutremure puternice au zguduit luni partea de sud a ţării, conform bilanţului actualizat în cursul zilei de marţi de Autoritatea de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din această ţară (AFAD).

Un total de 59.971 de salvatori lucrează în zonă, dintre care 3.200 provin din 65 de ţări, a precizat AFAD într-un comunicat citat de Anadolu.

Vicepreşedintele Fuat Oktay a declarat că un total de 380.500 de persoane afectate au fost adăpostite în cămine ale Ministerului Educaţiei Naţionale şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel