Salvate de pe mare după cinci luni. VIDEO

O inedită acţiune de salvare a a vut loc în apele Oceanului Pacific, unde două femei alături de cei doi câini ai lor pluteau în derivă de nu mai puţin de cinci luni.

Două femei au fost salvate din mijlocul oceanului, după ce ambarcaţiunea cu care plecaseră din Hawaii spre Tahiti a plutit în derivă timp de cinci luni. Miercuri dimineața, o ambarcațiune de pescuit taiwaneză a văzut barca celor două la aproximativ 900 de kilometri de coasta sud-estică a Japoniei, plutind în derivă, și a anunțat garda de coastă americană.

O navă militară aparținând Marinei Americane, USS Ashland, a ajuns joi dimineața în locul în care au fost văzute cele două femei și le-a recuperat, împreună cu cei doi câini care erau la bord. Femeile, identificate de marină ca Jennifer Appel și Tasha Fuiaba, ambele din Honolulu, au pierdut motorul ambarcațiunii lor în condiții nefavorabile la sfârșitul lunii mai, dar au crezut că pot ajunge în Tahiti folosindu-se de vele.

După două luni de plutit în derivă, cele două au încercat să transmită apeluri de urgență, dar erau prea departe de rutele obișnuite ale navelor sau de uscat, așa că nu au fost reperate până acum. Ele au povestit că au supraviețuit deoarece aveau la ele un purificator de apă și alimente pentru un an de zile. Femeile au fost evaluate medical și se pare că totul este în regulă cu ele, iar nava americană l-a adus până în următorul port de escală.


Mama lui Appel a declarat pentru The Associated Press că nu a renunțat niciodată la speranța că fiica ei va fi găsită.

[citeste si]

Salvează

Salvează

Salvează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel