Salvamontiştii din Dâmboviţa, recomandări pentru turişti

Facebook Salvamont Dâmboviţa
Facebook Salvamont Dâmboviţa

Salvamontiştii din Dâmboviţa vin cu o serie de sfaturi pentru turişti, în contextul ploilor abundente care au afectat staţiuni în ultimele 24 de ore. 

"ATENȚIE!

În ultimele 24 de ore, vremea a fost destul de capricioasă și în zona damboviteana a masivului Bucegi, ploi torențiale și o viitură în zona Zănoaga. Potrivit meteorologilor și în următoarele 24 de ore ne vom confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată. De la un interval orar, la altul se poate schimba AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ.

Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților, vă aduce la cunoștință o serie de recomandări:

1. Condițiile meteo imprevizibile, din ultima perioadă, sunt un semnal serios de alarmă că nu ar trebui să ne aventurăm foarte departe de o sursă de adăpost, în caz de vreme capricioasă

2. Informați-vă de prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, evitați deplasarea pe timp nefavorabil

3. Înainte de plecare în excursie, informați-vă despre itinerariul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitate, porțiuni periculoase", au scris cei de la Salvamont Dâmboviţa pe Facebook.

Lucruri pe care să nu uiţi să le pui în rucsac

"4. Informați-vă la salvamontiști, cabanieri, pădurari, ciobani de stare traseului (poteci, podețe, marcaje), a refugiilor și a punctelor salvamont. Calculați timpul necesar parcurgerii traseului in funcție de pregătirea dumneavoastra. 

5. Plecați pe munte cu echipament adecvat, atât pentru condițiile meteo, pentru specificul traseului și al activităților .

6. Luați haine de schimb, haine de protecție împotriva vântului și ploii și haine mai groase, pentru cazul in care temperatura scade.

7. Nu uitați ca la munte vremea este deosebit de imprevizibilă, iar condițiile meteo se pot schimba radical într-un timp foarte scurt.

8. Nu uitați să puneți în rucsac lanterna, busola, harta, ochelari de soare cu protecție UV, crema de protecție UV, spray cu piper și/sau generator de ultrasunete, briceag, trusa de prim-ajutor medical și punga pentru gunoi.

9. Nu încărcați rucsacul peste limite rezonabile. Evitați să plecați singur la drum, recomandabil, în grup de cel puțin trei persoane din care una să cunoască zona. Informați cabanierul/familia/prietenii asupra traseului pe care doriți să îl urmați și înscrieți-vă în Registrul de trafic al turiștilor.

10. Un alt sfat pe timp de furtună este să ne îndepărtăm de apă, ieșitul cu cortul, pe timp de furtună, ne pot pune în pericol viața.

11. Nu uitați să vă informați din timp despre telefoane utile, cereți informații Salvamontului din zonă apelând Dispeceratul Național Salvamont la numărul 0725826688 (0SALVAMONT).

12. Priviți periodic ecranul telefonului mobil pentru a urmării prezența sau absența semnalului și țineți minte locul unde ați avut ultima dată semnal", au mai transmis aceştia.

Cum poţi fi găsit mai uşor

"Instalați aplicația „Apel 112” al STS România si aplicatia 0SALVAMONT pentru a putea fi localizați cu precizie, astfel reducând considerabil timpii de intervenție.

Telefoane utile:S alvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685, Dispeceratul National Salvamont 0725826668 (0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană, 112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă", a concluzionat Serviciul Salvamont Dâmboviţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel