Salvamont: Luna august se confirmă ca luna cu cele mai multe accidente montane din an. 300 de intervenții până acum

Foto: Facebook Salvamont Vâlcea
Foto: Facebook Salvamont Vâlcea

Salvamontul a intervenit de sute de ori doar până la jumătatea lunii august.

Cele 74 de formaţii Salvamont, care activează în cele 24 de judeţe cu zonă montană, au intervenit până la jumătatea lunii august în aproape 300 de acţiuni de salvare, transmite Agerpres.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente. Luna august se confirmă ca luna cu cele mai multe accidente montane din an, cele 74 de formaţii Salvamont ce activează în cele 24 de judeţe cu zonă montană intervenind, doar până la jumătatea lunii, în aproape 300 de acţiuni de salvare", precizează Salvamont România, duminică, într-o postare pe pagina de Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost 28 de apeluri de urgență

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 28 de apeluri de urgenţă prin care se solicita intervenţia echipelor Salvamont. Au fost primite 4 apeluri pentru Salvamont Borşa, câte trei apeluri pentru Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Prahova - Buşteni, Salvamont Argeş, câte două apeluri la Salvamont Petroşani, Salvamont Suceava şi Salvamont Sibiu, câte un apel la Salvamont Vatra Dornei, Salvamont Herculane, Salvamont Gorj, Salvamont Vrancea, Salvamont Prahova - Azuga.

De asemenea, s-au mai primit un apel pentru judeţul Gorj, un apel pentru judeţul Hunedoara, două apeluri pentru judeţul Buzău şi un apel pentru judeţul Caraş-Severin. În cazul acestor intervenţii, trei persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar două cazuri au necesitat transport aerian cu elicopterul SMURD. S-au mai primit 47 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Un bărbat de 41 de ani din Bucureşti a avut nevoie sâmbătă de ajutorul salvamontiştilor în Bucegi

Potrivit Agerpres, acesta a încercat să urmeze doi alpinişti care urcau pe Valea Scoruşului, dar la un moment dat s-a rătăcit de ei şi nu a mai găsit nicio ieşire.  După mai multe încercări de a găsi o potecă, s-a lăsat păgubaş şi a sunat după ajutor. O echipă de salvatori aflată pe Platoul Bucegi a intervenit imediat şi, după câteva ore, bărbatul a fost scos cu bine din Abruptul Prahovean.

La câteva minute după terminarea acestei acţiuni, salvamontiştii au mai primit o solicitare pentru o femeie care suferise o lipotimie cu pierdere de cunoştinţă. S-a intervenit şi în acest caz şi victima a fost coborâtă de pe munte şi predată la ambulanţă, arată Salvamont Buşteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel