Salvamont a împlinit 50 de ani de activitate în România

ISU Hunedoara
ISU Hunedoara

Peste 300 de participanţi din ţară şi străinătate vor fi prezenţi timp de trei zile la manifestările de la Sinaia ce marchează 50 de ani de Salvamont în România, cu acest prilej fiind organizată şi Conferinţa Internaţională Salvamont, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia, remis miercuri.

Conferinţa Internaţională Salvamont va avea loc joi, la Casino Sinaia.

"Timp de 3 zile Sinaia va fi cea mai sigură staţiune din România. Peste 300 de participanţi vor veni la Sinaia, unde vom sărbători împlinirea a 50 de ani de Salvamont în România. Sinaia este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi şi cu tradiţie staţiuni, în care s-au pus bazele salvărilor montane (...). Conferinţa va aborda problematica specifică activităţii, respectiv procesul de formare, evaluare şi atestare profesională pentru ocupaţia de salvator montan, norme tehnice, responsabilitatea juridică şi alte teme", precizează Primăria Sinaia.

La Conferinţa Internaţională Salvamont vor participa reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Aviaţie, Serviciului pentru Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi veterani ai Salvamont, delegaţii din partea Comitetului Internaţional de Salvare Alpină CISA, Federaţiei Internaţionale a Salvatorilor pe Pârtii de Schi FIPS şi ale asociaţiilor profesionale ale salvatorilor montani din Franţa, Italia, Germania, Austria şi Serbia.

Vezi și: Elicopterul SMURD intervine la Cabana Bâlea Lac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel