Salon Auto București 2017, mașini electrice: ”România întâmpină acest trend”

Europa şi-a exprimat priorităţile pe termen mediu şi lung în privinţa autovehiculelor electrice şi a celor conectate şi autonome. 

România trebuie să nu rămână pasivă, ci să meargă în întâmpinarea acestui trend, a declarat, vineri, Cristian Bucur, director tehnic al Registrului Auto Român (RAR), în cadrul conferinţei de inaugurare a ediţiei a XV-a a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2017, de la Romexpo. 

"Noi încurajăm orice demers onest care promovează cultura automobilului. Apreciem, însă, doar iniţiativele constructive, cele care prezintă în mod real direcţiile de dezvoltare în viitor ale automobilului. Cu alte cuvinte, v-aş spune că nu neapărat parcurile auto cu vehicule utilizate care îşi aşteaptă viitorii proprietari din România ar trebui să fie atracţia românilor, ci astfel de manifestări cu noutăţi care vin direct de la târgurile consacrate (...) Voi fi curios să văd cât anume ni se va dezvălui din progresul tehnologic care a făcut ca să se utilizeze acum energia electrică la propulsia autovehiculelor. Este clar faptul că suntem contemporani cu această revoluţie şi Europa deja şi-a exprimat priorităţile pe termen mediu şi lung: automobilul electric şi mai apoi automobilele conectate şi autonome. Evident că trendul va ajunge şi în România şi este bine să nu-l aşteptăm pasivi, ci să mergem în întâmpinarea lui", a spus Bucur, scrie Agerpres.

Reprezentantul RAR a punctat, de asemenea, o serie de noi soluţii tehnice pe care cei interesaţi le pot descoperi la standul Registrului pe durata expoziţiei. 

"În afară de interesul legitim pentru modelele noi de autovehicule, vor fi prezentate soluţii noi pentru activitatea de service, de întreţinere, accesorii auto, moto şi marcaje rutiere. Dacă vorbim despre noutăţi, veţi regăsi la standul RAR gata montat pe un autovehicul un echipament portabil de măsurare a emisiilor poluante. Acest echipament a devenit obligatoriu de la 1 septembrie a acestui an şi permite efectuarea testului în regim real - Real Driving Emissions pentru orice autovehicul, de la cele mini până la camioane sau autobuze. Orice autoritatea de omologare trebuie să aibă un astfel de echipament. Vom continua colaborarea cu clienţii care sunt acum în portofoliul nostru şi vom încerca să atragem şi alte companii auto pentru a le acorda omologare în România. În acelaşi timp, folosim acest echipament pentru certificarea sistemelor Retro Fit, acele sisteme care se montează într-un autovehicul după momentul fabricaţiei şi mă refere în special la alimentarea cu gaz petrolier lichefiat şi cu gaz natural comprimat", a Cristian Bucur. 

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii (SAB)

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii (SAB), cel mai mare eveniment auto al anului din România, ajuns la ediţia cu numărul 15, va avea loc în acest an la Romexpo, în perioada 4 - 12 noiembrie. 

În cadrul expoziţiei vor fi expuse peste 300 de modele auto, printre care automobile venite direct de la Frankfurt, premiere naţionale şi cele mai noi versiuni de la: Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Honda, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Smart, Suzuki, Toyota sau Volvo. 

Potrivit organizatorilor, printre premierele şi modele expuse la ediţia din acest an a SAB&Accesorii se vor afla: noul SUV Kona, noul Jaguar E-Pace (prezentat în avanpremieră naţională, doar pe 4 şi 5 noiembrie), noul Land Rover Velar, noul Jeep Compass, noile Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo V90 Cross Country (acesta din urmă la prima sa apariţie publică în România, într-un salon auto oficial), Volvo S90, noua Mazda CX-5, noului Type R de la Honda, Toyota C-HR. 

La această ediţie a expoziţiei, segmentul dedicat specialiştilor din domeniul echipamentelor, pieselor şi accesoriilor va avea o suprafaţă totală de 5.000 mp, atât în incinta Pavilionului Central, cât şi pe platforma exterioară. Printre expozanţii de profil tehnic notăm: ADN COM Autoserv, Alex Creativ, Auto Test Echipament, Cyclon Lubricants, Evolio, Expert Clean, DCM Design, KÄRCHER România, Limorom, Lubexpert, Ninebot, Novatech, Premium Tools, Ravenol Lubricants Ro, Stefanclayt, Total Trading. 

Programul de vizitare al SAB & Accesorii 2017 este între orele 10:00 - 20:00 (în perioada 4-11 noiembrie), respectiv între 10:00 şi 18:00, pe data de 12 noiembrie. 

Preţul unui bilet de acces în incinta expoziţiei este de 30 de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel