Salmonella, descoperită în carnea de meci

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses, a confirmat joi că, în urma unui control intern, un producător de mici din Târnăveni a descoperit două probe pozitive cu salmonella într-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne, lot care a fost distribuit deja într-o serie de magazine.

'La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere.

Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exactă care a mai rămas. Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanţie, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire', a declarat presei şeful DSVSA Mureş, Kincses Sandor. Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi şi că, dacă nu se confirmă că materia primă deţine bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel