Salmonella, descoperită în carnea de meci

Bogdan Cotigă / 07 Martie 2019 / 18:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses, a confirmat joi că, în urma unui control intern, un producător de mici din Târnăveni a descoperit două probe pozitive cu salmonella într-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne, lot care a fost distribuit deja într-o serie de magazine.

'La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere.

Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exactă care a mai rămas. Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanţie, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire', a declarat presei şeful DSVSA Mureş, Kincses Sandor. Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi şi că, dacă nu se confirmă că materia primă deţine bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24