Salata la pungă este foarte căutată pentru o masă rapidă și sănătoasă.
Totuși, potrivit unui studiul al acestui produs, realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Leicester, salata la pungă oferă mediul umed combinat cu nutrienții care se scurg din frunzele tocate. Aceștia creează mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor precum Salmonella și E.Coli, informează Kanal D.
Cercetătorii au fost uimiți și de faptul că bacteriile se înmulțesc chiar dacă sunt depozitate în frigider, așa că aceștia recomandă consumul acestei salate chiar în ziua în care a fost cumpărată.
Potrivit sursei citate, sudiul a relevat faptul că o contaminare inițială de 100 de bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 în doar cinci zile. Salmonella s-a dezvoltat mult mai bine în pungile cu spanac, în timp ce E.Coli a fost prezent mai mult în frunzele de rucola.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu