Salariul minim în România. Raluca Turcan, anunțul momentului

Foto Facebook / Raluca Turcan
Foto Facebook / Raluca Turcan

Salariul minim trebuie să crească, susține ministrul Muncii, Raluca Turcan. 

„Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuție cu sindicatele și cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere”, și-a început astfel Raluca Turcan, ministrul Muncii, mesajul publicat pe Facebook marți după-amiază.

„Majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susținută de economie”, a explicat Raluca Turcan.

„Preocuparea mea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forței de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să fim atenți ca orice majorare pe care o facem să fie susținută de economie pentru a evita blocajele ulterioare”, a subliniat ministrul. 

„Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Național Tripartit, astfel încât confederațiile sindicale și cele patronale să își prezinte și față în față propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim. După ce vom avea aceste discuții, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluție pe care o vom supune dezbaterii publice”, a conchis Raluca Turcan. 

VEZI ȘI: SALARIUL MINIM, modificare. Năsui dezvăluie SOLUȚIA la care au căzut de acord: Crește salariul NET, nu și brut

Florin Cîțu anunță ce se va întâmpla cu facturile: nu vom plafona prețurile la energie

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul nu va plafona prețurile la energie și că se ia în calcul compensarea unei părți din factură. Soluția trebuie să vină rapid, a mai spus prim-ministrul care i-a atacat pe politicienii care în ultima perioadă vorbesc despre acest subiect.

„Soluția nu poate să vină doar de la premier, spun de la bun început că nu vom interveni pentru a plafona prețurile... Problema noastră este că trebuie să producem energie, nu producem cât avem nevoie... Eu sunt gata să-mi asum acest obiectiv, este clar că avem nevoie de independența energetică a României. Suntem dependenți de prețurile din UE, în Spania prețurile s-au triplat.... Trebuie să creștem capacitatea de producție, avem proiecte în derulare, este un obiectiv pe termen mediu, dar trebuie să rezolvam pe termen scurt”, a explicat, marți, prim-ministrul Florin Cîțu.

În ceea ce privește prețurile din iarna care se apropie, premierul a declarat că se analizează varianta compensării unei părți din factură și a avertizat companiile să nu crească în mod artificial prețurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel