Salariul brut 2018. S-a modificat data înscrierilor în Revisal

Revisal
Revisal

În contextul mutării CAS şi CASS la angajat, angajatorii vor putea transmite orice modificare a salariului de bază brut în REVISAL până la 31 martie 2018.

Angajatorii vor putea transmite orice modificare a salariului de bază brut în REVISAL până la 31 martie 2018, în contextul mutării CAS şi CASS la angajat, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), remis joi Agerpres.

Iniţial, angajatorii aveau la dispoziţie o lună (20 noiembrie - 20 decembrie) pentru modificarea salariului brut în Registru.

Conform sursei citate, Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de hotărâre privind registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), iar una dintre prevederi viza perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziţie pentru transmiterea modificării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS şi CASS de la angajator la salariat, începând de anul viitor.

După data de 31 martie, transmiterea în REVISAL a oricărei modificări a salariului de bază lunar brut, indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă se va realiza într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia.

'Precizăm că, în cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către Registru, cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea. Potrivit documentului adoptat de Guvern, orice modificare a funcţiei/ocupaţiei, conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative, a tipului sau a duratei contractului individual de muncă, precum şi orice schimbare a duratei timpului de muncă şi repartizarea acestuia, în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia', a precizat Ministerul Muncii.

Potrivit actului normativ, persoanele fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au obţinut sau nu statutul de utilitate publică, instituţiile/ autorităţile publice/ alte entităţi juridice, care angajează personal în baza unui contract individual de muncă au obligaţia de a întocmi, completa şi transmite registrul general de evidenţă a salariaţilor, cu respectarea dispoziţiilor privind protecţia datelor cu caracter personal, iar REVISAL se completează şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data începerii activităţii, funcţia, salariul, sporurile, perioadă şi cauzele de suspendare a raportului de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă.

'Menţionăm, de asemenea, că măsura nu generează costuri suplimentare pentru angajatori. Reamintim faptul că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se face cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce priveşte obligaţia de transmitere a datelor către REVISAL. Reiterăm faptul că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligaţia comunicării efectuării acesteia către Inspecţia Muncii', a mai precizat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel