Salariu tăiat cu 10 la sută pentru o angajată care a plecat cu două minute mai devreme de la muncă

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O femeie din Japonia a fost sancţionată cu o reducere a salariului cu 10 la sută, după ce a plecat cu două minute mai devreme de la serviciu. 

Ea nu a fost singură, ci a plecat alături de un grup de colegi. Pentru a-și justifica plecarea „anticipată”, salariații au explicat că nu au vrut să rateze autobuzul care îi putea duce acasă mai devreme. Astfel, ei au plecat cu două minute mai devreme față de ora 17:15, când li se termina programul, pentru a putea fi în stație la 17:17, ora la care sosea autobuzul ce îi ducea spre casă. Dacă îl ratau, aveau de așteptat încă jumătate de oră până să vină următorul.

În total, în perioada mai 2019 - ianuarie 2021, au fost 316 cazuri în care salariații - câțiva la număr - au plecat mai devreme de la muncă. O situație intolerabilă pentru conducere, care a observat că printre cei care „s-au sustras” de la programul de lucru se număra și o femeie de 59 de ani în sarcina căreia era chiar gestionarea prezenței.

Mai mult, ea este bănuită că este cea care a avut inițiativa și cel mai grav fapt care i se reproșează este că a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program, scrie Digi24.ro

Salariul, tăiat cu 10 la sută 

 

Ca urmare, pentru că i-a făcut și pe alții să-i urmeze exemplul, femeia s-a trezit cu o reducere de 10 la sută a salariului timp de trei luni.  Potrivit presei japoneze, banii economisiți de instituție prin această sancțiune echivalează cu 1.090 de euro.

Ceilalți salariați, inclusiv cei care au pontat cardurile de prezență în locul „chiulangiilor”, au primit doar avertismente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel