Salariile mici cer șpagă, iar medicii intră în grevă. Ce spun oamenii

Doi medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost reținuți pentru mită. Unul este medicul anestezist Florin Dumitru Rusu, decorat, de către Traian Băsescu, pentru modelul exemplar  în care a ajutat la salvarea bebeluşilor în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Al doilea este medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath. 

Nu a fost un scandal pentru că nu a mirat pe niciun cetățean trecut printr-un pat de spital. Însă, medicii sunt nemulțumiți. Din cauza salariilor prea mici, se văd nevoiți să ia șpagă. Din cauza șpăgii, sunt arestați. Prin urmare, plănuiesc să intre în grevă, pe modelul demisiei în bloc. Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a spus că medicii ar avea nevoie deun salariu de 2000-3000 de euro pentru a renunța la plic, o sumă pe care sistemul sanitar românesc nu și-o permite. 

Medicul anestezist a primit 150 de lei pentru de la părinții unui copil, și 200 de lei pentru alți doi. Avea asupra lui, în momentul în care a fost dus la audieri, 3.050 de lei. Medicul chirurg ar fi cerut câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului, a fost găsită suma de 3.076 de lei.

Iată ce spun internauți cu privire la șpaga din spitale:

  1. "Cunosc cazuri de medici faimoşi cu tarife bine stabilite, care au atins aroganţa lui “n-ai bani, nu stau de vorbă cu tine”. Pentru că atât pot ei, acela e preţul lor, vrei, bine, nu vrei, te priveşte. Mai sunt şi alţi medici. Sau … Mori. Nu trebuie să trăim toţi şi nimeni nu ne datorează nimic.  Cunosc medici care mi-au tratat gratuit până şi cunoştinţele, doar pentru că veneau cu o recomandare din partea mea. Cu un 'vezi că n-are'";
  2. "Să dai șpagă la doctori, este la fel cu a lăsa bacșiș la chelner. Știi că omul ăla se bazează pe bacșisul tău ca să poată trăi, pentru cp salariul nu acoperă nici strictul necesar. Diferența este că doctorii fac 10 ani de școala și își petrec toată viața învătând. Iar dacă le tremură mana sau sunt obosiți că nu au dormit bine, consecința nu e un pahar spart, ci o viață de om. În plus, ai nevoie ca doctorul ăla să nu se gandeasca la facturi când sănătatea ta depinde de el. Aresteaza că au luat șpagă, dar că le dau salarii de 700 de lei când ies din școala, pentru asta pe cine arestăm?"
  3. "Îmi permit și merg la privat când situația mi-o permite. Când merg la stat, dau plicul, cum se cere. Dar sunt oameni care nu au de unde să dea. E necinstit să le stea copiii netratați sau tratați necorespunzator pentru că nu au. E inuman să condiționezi actul medical. Din păcate au murit oameni în țara asta din cauză că nu au avut bani să dea și nu au fost băgati în seamă. Și din păcate vor mai muri, pentru că se pare că lumea îi încurajează."

Șpagă sau nu, medici cu tarif sau nu, în joc e viața unui om. De cealaltă parte, sunt medicii, care investesc în viitorul lor și primesc salariu de rezident între 700 și 900 de lei.  Voi ce credeți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel