Salarii profesori: Sindicaliştii din învăţământ trag un semnal de alarmă

Creşterea salarială din sistemul de educaţie va fi de 20-25%, în 2018, nu de 50% cum se vehiculează în spaţiul public, transmit reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

"E în primul rând o problemă de onestitate faţă de cadrele didactice. Cum poţi să le promiţi o creştere cu 50 la sută a salariilor, dacă nu vii şi explici, că în realitate, această majorare care se aplică la venitul brut, alături de noile modificări privind fiscalitatea, înseamnă creşteri la jumătate? FSLI i-a cerut premierului să rezolve această problemă a contribuţiilor care trebuie plătite de angajaţi către stat, întrucât educaţia este un sistem în care salariile sunt, în continuare, foarte mici, iar creşterea taxelor va face, şi pentru viitor, ca profesia de dascăl să fie neatractivă pentru tinerii performanţi şi cu vocaţie pentru această meserie", declară preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

După cum se arată într-un comunicat, reprezentanţii organizaţiei sindicale au avut, marţi, o întâlnire cu premierul Mihai Tudose căruia i-a atras atenţia că majorările salariale anunţate de Executiv, respectiv 25% începând cu data de 1 ianuarie 2018, şi 20% din martie 2018, pentru sistemul de educaţie reprezintă, în realitate, o creştere netă nu de 50%, cum se vehiculează, ci de 20-25%. În urma discuţiilor, s-a stabilit o nouă întâlnire, care va avea loc luni, 28 august, în cadrul căreia vor fi abordate teme de interes pentru sistemul de educaţie şi salariaţii acestuia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel