Salarii majorate pentru sistemele publice sanitar și de asistență socială

Crişan Andreescu / 27 oct 2015 / 10:26 Salveaza PDF Comentarii

Personalul din sistemul public sanitar beneficiaza de majorarea cu 25% a salariului brut, incepand cu 1 octombrie 2015, fata de nivelul din luna septembrie 2015.

Senatul a aprobat luni proiectul de Lege privind aprobarea OUG de modificare si completare a OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015. „Prin aprobarea acestei majorari se doreste motivarea financiara a personalului din sistemul public sanitar, afectat grav in prezent de plecarile medicilor si specialistilor fie catre sistemul privat, fie in afara granitelor", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD din Senat.

Aceasta a precizat ca a initiat si a sustinut aprobarea, alaturi de alti colegi senatori PSD – senatorii Doina Federovici, Alexandru Petru Frateanu, Liviu Pop si Laurentiu Coca -, a doua amendamente care vor asigura aceeasi majorare salariala si pentru personalul din sistemul public de asistenta sociala, respectiv pentru personalul contractual – medici si asistenti - din cadrul Directiilor de Sanatate Publica".

[citeste si]

„Sanatatea si asistenta sociala fac parte din aceeasi familie ocupationala. Prin aprobarea acestor amendamente eliminam o grava discriminare, avand in vedere faptul ca sanatatea si asistenta sociala fac parte din aceeasi familie ocupationala", a explicat senatorul PSD.

Proiectul de Lege va fi transmis Camerei Deputatilor in vederea dezbaterii si aprobarii.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28