Salarii mai mici. Protest la un spital județean

Aproximativ 100 de angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat luni, nemulţumiţi din cauza micşorării veniturilor cu până la 1.000 de lei, pe fondul aplicării legii salarizării.

"Veniturile noastre sunt în continuare mici. Plata sporului pentru zilele de sărbătoare, sâmbetele şi duminicile lucrate este de 50%. Cât timp în Codul Muncii scrie clar că plata pentru munca în aceste zile se face cu un spor de peste 100%, considerăm că suntem în afara legii", a declarat pentru Agerpres, preşedinta filialei teritoriale a sindicatului Solidaritatea Sanitară, Angela Atanasof.

Vor continua acțiunile de protest

"Noi mergem cu mandatul că oamenii noştri doresc să se ducă până la acţiunea finală, dacă e nevoie şi grevă, pentru ca salarizarea să intre în matca normală. Ce avem noi în vedere este trecerea indemnizaţiei de hrană în salariu şi, aşa cum s-au scos plăţile pentru gărzile medicilor din categoria sporuri, să se scoată şi pentru celelalte categorii de personal", a mai spus Atanasof.

Potrivit acesteia, pierderile înregistrate de angajaţii SJU la salariu din cauza diminuării sporurilor sunt de până la 1.000 de lei.

Vezi și: 

Secția de Investigare a Magistraților, desființare. Chirieac: Nu îi fac un serviciu

Tăriceanu - Teodorovici, scandal. Prim-ministrul Dăncilă reacționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel